Je hond meenemen op de fiets

Je hond meenemen op de fiets

0 reactie minuten lezen

Hond meenemen op de fiets

Er zijn verschillende manieren om je hond mee te nemen op de fiets.

Honden fietsbeugel

Je kan jouw hond naast de fiets mee laten rennen met een fietsbeugel. Dit is een goedkope en eenvoudige optie. Echter, het gebruik van een fietsbeugel is alleen geschikt voor grote en goed getrainde honden die het tempo kunnen bijhouden en niet afgeleid worden door andere dieren of mensen.

Honden fietskar

Een honden fietskar kan je achter jouw fiets plaatsen. Dit is een veilige en comfortabele optie, wel een vrij prijzige. Een honden fietskar is vooral geschikt voor middelgrote of oudere honden die niet meer zo goed kunnen rennen. Ook voor pups is een fietskar ideaal. Hou wel rekening met het extra gewicht en de ruimte die je nodig hebt om te manoeuvreren. 

Honden fietsmand

Een honden fietsmand is een veilige en comfortabele optie. Ook een goed betaalbare. De honden fietsmand voor op de fiets, bevestigd aan het stuur of een honden fietsmand achterop de fiets, op de bagagedrager is een leuke en gezellige mogelijkheid voor het vervoeren van jouw hond. Deze optie is alleen geschikt voor kleine of lichte honden die niet te beweeglijk zijn. Pas er voor op dat je hond niet uit de mand springt of valt. Kies bij voorkeur voor een mandje met een afsluitbare korf die over de mand heen geplaatst wordt. 

Honden bakfiets

Tegenwoordig zijn er ook honden bakfietsen verkrijgbaar. Deze zijn voorzien van een deurtje zodat, vooral grote honden, makkelijk zelf kunnen in en uitstappen. De kosten van een dergelijke bakfiets zijn behoorlijk hoog, een paar duizend euro ben je snel kwijt. Ondanks de kosten is een bakfiets een mooie optie voor het fietsen met jouw hond. 

Veilig fietsen met je hond

Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je hond veilig vastzit met een tuigje of een riem. Pauzeer regelmatig om de hond te laten drinken en plassen. Fiets niet te hard of te lang met je hond. 

Op deze manier kunnen jullie samen genieten van veel leuke fietstochten!

 

 

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Je hond meenemen op de fiets"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hipdogs | De hondenboetiek van Nederland en België
Categorieën
NIEUWHONDENKLEDINGHOND UITLATEN?HONDENMANDENHONDEN TASSENVEILIG IN DE AUTOACCESSOIRESHONDEN VERZORGINGUITVERKOOPCADEAU TIPS SaleMerkenOver onsBLOGKlantenserviceMijn account