Alles voor de hond uitlaten, riemen harnasje tuigjes

Hond uitlaten, wat heb je nodig?

Een halsband en een riem, op zijn minst. Of je nou een grote hond of een heel klein hondje hebt, een geschikte halsband of tuigje/harnas vind je gegarandeerd op onze webshop. 

Boswandeling of kort blokje om met je hond

Het maakt niet uit of je een lange boswandeling gaat maken of alleen maar een kort blokje om. Je hebt een halsband en looplijn nodig. Niet alle honden zijn los vertrouwd. Je moet er niet aan denken dat je hond aan de overkant van een drukke weg een kat of een bekende ziet lopen en op een onbewaakt moment oversteekt. Laat jij je hond los lopen, zorg dan dat je zeker weet dat je hem/haar goed onder appel hebt.

Flexiriem kopen?

Ben je op zoek naar een flexilijn? Houd bij de aanschaf van een flexilijn rekening met het gewicht van jouw hond. Het opwindmechanisme is hierop ingesteld. Een lijn geschikt voor een hond van 65 kg, is niet geschikt voor een chihuahua. Andersom werkt het overigens ook niet goed. Een te licht mechanisme is met een zware hond snel stuk.

Hondenriem kopen?

Met een "gewone" riem van 1 mtr of 1.20 mtr, heb je meer contact met je hond dan met een lange lijn. Dit maakt vaak dat je je hond ook beter onder controle kan houden op momenten dat dit nodig is.