Honden voerbakken

Welke voerbak kies je voor jouw hond

Bij het kopen van een voerbak en/of waterbak voor je hond kan je met verschillende zaken rekening houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de voerbak. De voerbak moet groot genoeg zijn voor de hoeveelheid voer die jouw hond nodig heeft. Daarnaast kan je kijken naar het materiaal van de voerbak. Een roestvrijstalen voerbak is vaak de beste keuze omdat deze makkelijk schoon te maken is en niet snel kapot gaat. Verder kan je kijken naar het design van de voerbak en of deze past bij jouw interieur. Als laatste zijn er speciale voerbakken voor honden met bijvoorbeeld een korte snuit of een verhoogde voerbak voor honden die last hebben van hun nek of rug.

Verschillende soorten hondenvoerbakken

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoerbakken op de markt. Belangrijk is dat de voerbak goed bij jouw hond aansluit. Zo zijn er bijvoorbeeld anti-schrokbakken en slow feeders om te voorkomen dat je hond te snel zijn eten naar binnen schrokt.

Een stukje gemak én design van de voerbak is van belang in de keuze voor een voerbak of waterbak voor je hond. Wil je een verhoogde voerbak op standaard, een drinkbak van keramiek of RVS en voor welke kleur ga je óf wil je graag een motiefje.

Materiaal hondenvoerbak

Ook op gebied van materialen is de keuze in hondenvoerbakken reuze. Zo zijn er voerbakken van keramiek, RVS en plastic. Een roestvrijstalen voerbak is vaak de beste keuze omdat deze makkelijk schoon te maken is en niet snel kapot gaat. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte van de voerbak. De voerbak moet groot genoeg zijn voor de hoeveelheid voer die jouw hond nodig heeft.

Hoe vaak moet je een hondenvoerbak schoon maken?

Het is belangrijk om de voerbak van je hond regelmatig schoon te maken. Het beste is om dit dagelijks te doen met warm water en zeep. Hiermee voorkom je dat er bacteriën in de voerbak gaan groeien en dat je hond ziek wordt. Heb je een roestvrijstalen voerbak, dan kan je deze ook in de vaatwasser doen. Dit geldt ook voor de waterbak van jouw hond. 

Speciale voerbakken voor honden met een korte snuit

Ja, er zijn speciale voerbakken voor honden met een korte snuit (bulldog, mopshond, etc.). Deze voerbakken hebben vaak een speciale vorm waardoor je hond makkelijker bij het voer kan komen. Uit deze speciale voerbak kan je hond makkelijker en beter eten en voorkom je dat hij/zij te snel gaat eten. Er zijn verschillende soorten voerbakken op de markt die geschikt zijn voor honden met een korte snuit.