Honden speelgoed

Dieren speelgoed hond kopen

Jouw hond is je beste vriend en natuurlijk wil je alleen het beste voor hem/haar. Speelgoed is belangrijk voor elke hond, van jong tot oud en van klein tot groot. Het helpt met de dagelijkse behoefte aan bewegen en bijv. aan kauwen. Het traint jouw hond zijn/haar brein.

Maar wat is nou het beste speelgoed hoor ik je vragen en wat past er bij jouw hond?

Wat is goed honden speelgoed

Goed honden speelgoed is vooral dat speelgoed dat gemaakt is voor de hond, bestand is tegen scherpe tanden en kauwen (kracht van de kaken). Er mogen geen kleine stukjes van het speelgoed afkomen waardoor het in de maag van jouw hond kan komen.

Het speelgoed moet goed wasbaar of afwasbaarzijn. Daarnaast moet het bij jouw hond passen. Kauwt jouw hond graag, neem dan bij voorkeur iets dat hiertegen bestand is, zoals een flostouw.
Rent jouw hond graag ergens achter aan, dan is een bal of een frisbee altijd goed. Daarnaast heb je ook honden die graag een knuffel hebben en deze overal mee naar toe slepen. Kortom, het speelgoed past bij de behoefte van jouw hond.

Honden speelgoed dat niet stuk kan

Hondenspeeltjes die nooit kapot gaan, die bestaan niet (ik moet ze nog vinden). Het gebit van een hond is zo krachtig dat hij/zij bijna alles kan slopen. Toch is er geschikt speelgoed, ook voor de grootste slopers. Honden speeltjes zijn in alle maten en soorten beschikbaar waarbij er een groot verschil is in stevigheid, kauwbestendigheid en duurzaamheid.

Zaak is om eerst goed uit te zoeken wat jouw hond het liefste sloopt en wat juist niet.

Onze Puck sloopt bijv. alles waar zij op kan kauwen, krijgt zij het in haar bek, dan moet het kapot, een bal aan een touw geeft twee dagen plezier, een knuffel is na 10 minuten een van de ledematen kwijt. Het enige dat tot nog toe Puck’s aanval overleefd heeft is een beer van Kong met floss touw als vulling i.p.v. pluche. Onze Doortje daarentegen is blij met alles waar zij mee kan lopen en dat wij kunnen gooien en zij kan terug brengen. Helaas heeft ze nergens lang plezier van omdat Puck het dan al gesloopt heeft. Observeer jouw hond en vind uit wat voor bij hem/haar past.

Welk speelgoed voor de hond

  • Een flostouw, altijd onmisbaar, zeker als er een pup in huis is
  • Pluche speeltjes doen het goed bij iederen hond
  • Speeltje waar snoep of pasta in kan (als bijv. Kong) is geschikt voor iedere hond, van pup tot senior
  • Een bal, hier maakt je nagenoeg iedere hond blij mee, met of zonder touw, hard of zacht
  • Trainingsspellen zijn heel leerzaam voor je hond en hier kan je je hond lekker mee bezig houden

Honden speelgoed wassen

Zachte pluche speeltjes van je hond kan je in de wasmachine wassen, hiermee zal je mogelijk ook stofmijt verwijderen. 

Hoe pluche honden speelgoed wassen

Doe op ieder hondenspeeltje een beetje baking soda (bakpoeder) en stop het speelgoed in de wasmachine. Gebruik GEEN wasmiddel maar doe een flinke scheut witte azijn in het zeepbakje. Wassen op maximaal 30 graden.

Hoe kunststof en rubberen hondenspeeltjes wassen

Deze speeltjes kunnen in de vaatwasser, dit is de meest eenvoudige manier en de snelste. Kies een normaal (niet het heetste) programma. 

Hoe vaak moet je hondenspeelgoed wassen?

Minimaal 1x per maand maar de meest favoriete speeltjes bij voorkeur iedere twee weken.