Zwemmen / varen met je hond? Koop een hondenzwemvest

Zwemmen / varen met je hond? Koop een hondenzwemvest

0 reactie minuten lezen

Zwemmen en varen met je hond? Koop een zwemvest!

Een zwemvest voor honden is een hulpmiddel dat er voor zorgt dat jouw hond veilig kan zwemmen in het water. Een zwemvest voor honden is niet verplicht maar wel sterk aan te raden. Vooral als je jouw hond meeneemt op een boot of als je hond niet goed kan zwemmen, is een honden zwemvest een goed idee.

Redenen waarom jouw hond een zwemvest nodig kan hebben

  • Een zwemvest voor honden beschermt je hond tegen koud water. Ook honden kunnen kramp krijgen als zijn zwemmen in koud water. Zodra een hond kramp krijgt, gaat de hond spartelen en heeft hij/zij moeite om het hoofdje omhoog te houden.
  • Een zwemvest voor honden zorgt ervoor dat jouw hond blijft drijven. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij/zij verdrinkt. Met het handvat bovenop het zwemvest trek je jouw hond gemakkelijk uit het water. Hierdoor is het zwemvest ook geschikt voor gebruik tijdens boottochtjes.
  • Een zwemvest voor honden maakt je hond beter zichtbaar in het water. Veel zwemvesten hebben opvallende kleuren en/of reflecterende strepen waardoor je jouw hond snel in het water kunt vinden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een honden zwemvest?

  • Het maximale gewicht waar het zwemvest drijfvermogen voor biedt. Een hondenzwemvest kan een hond namelijk tot een bepaald gewicht dragen. Weeg je hond dus altijd eerst om het gewicht vast te stellen voordat je een zwemvest koopt.
  • De maat van het zwemvest. De maat van het zwemvest hangt samen met het maximalen gewicht dat het zwemvest kan dragen. Hoe groter de maat, hoe hoger het maximale gewicht dat het zwemvest kan dragen. Dat geldt natuurlijk ook andersom.
  • De pasvorm van het zwemvest. Het zwemvest moet goed aansluiten op het lichaam van de hond maar niet te strak zitten. Je moet nog twee vingers tussen het zwemvest en de borst van je hond kunnen steken. Het zwemvest moet de bewegingsvrijheid van jouw hond niet belemmeren.

Heeft een hondenzwemvest ook nadelen?

  • Een hondenzwemvest kan de bewegingsvrijheid van je hond belemmeren. Het zwemvest moet dan ook passend zijn voor jouw hond en niet te strak zitten. Je moet nog twee vingers tussen het zwemvest en de borst van je hond kunnen steken.
  • Een hondenzwemvest kan te zwaar zijn. Je wilt niet dat je hond last krijgt van het zwemvest of rugklachten krijgt. Het zwemvest dat je koopt moet lichtgewicht en comfortabel zijn voor je hond.
  • Een hondenzwemvest kan duur zijn. Je wilt natuurlijk dat het zwemvest van duurzaam materiaal gemaakt is en lang meegaat. Dit kan als gevolg hebben dat je meer moet betalen voor een goed honden zwemvest.

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Zwemmen / varen met je hond? Koop een hondenzwemvest"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hipdogs | De hondenboetiek van Nederland en België
Categorieën
NIEUWVRIJMARKTHONDENKLEDINGHOND UITLATEN?HONDENMANDENHONDEN TASSENVEILIG IN DE AUTOACCESSOIRESHONDEN VERZORGINGUITVERKOOPCADEAU TIPS SaleMerkenOver onsBLOGKlantenserviceMijn account