Voordelen van een honden regenjas

Voordelen van een honden regenjas

0 reactie minuten lezen

Voordelen regenjas voor je hond

Regenjassen voor honden bieden verschillende voordelen voor onze hondenvrienden, vooral tijdens nat en regenachtig weer. We hebben een aantal voordelen van het gebruik van een honden regenjas voor je op een rijtje gezet.

Hond beschermen tegen vocht

Het belangrijkste en meest voor de hand liggende voordeel van een honden regenjas is om jouw hond droog te houden tijdens regenachtige dagen. Een natte vacht kan honden ongemakkelijk maken en kan ook leiden tot gezondheidsproblemen zoals onderkoeling of huidproblemen.

Warmte voor je hond

Een honden regenjas kan zorgen voor een extra isolatielaag, waardoor je hond warm blijft in koud en vochtig weer.

Een vieze hond voorkomen

Honden regenjassen kunnen helpen om modder en vuil van de vacht van jouw hond te houden, waardoor het gemakkelijker is om de hond om schoon te maken en de hoeveelheid modder en zand die jouw hond eventueel mee in huis brengt te verminderen.

Onaangename hondengeuren vermijden

Natte hondenvacht kan een duidelijke geur ontwikkelen, deze onaangename geur kan worden geminimaliseerd door een honden regenjasje te gebruiken om langdurige blootstelling aan regen te voorkomen. Minder nat betekent minder geur.

Stress en angst hond verminderen

Sommige honden houden er echt niet van om nat te worden en ondervinden er stress en angst van als ze wel in de regen moeten wandelen, ze moeten nu eenmaal wel hun behoefte doen. Het dragen van een hondenregenjas kan, voor deze categorie honden, eventuele stress en angst tijdens regenachtige wandelingen verlichten.

Gezondheidsvoordelen

Oudere honden en honden met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals artritis of spierproblemen, kunnen veel baat hebben bij een honden regenjas. Een regenjas kan hen droog en warm houden tijdens vochtig weer. 

Infecties voorkomen

Honden die kampen met huidaandoeningen of open wonden hebben, zijn bijzonder kwetsbaar voor infecties door vocht. Een honden regenjasje deze honden helpen om hun gevoelige huid te beschermen tegen irriterende stoffen.

Zichtbaarheid en veiligheid

Veel regenjassen voor honden zijn verkrijgbaar in felle kleuren of hebben reflecterende strips, waardoor jouw hond beter zichtbaar is tijdens omstandigheden waarbij minder zichtbaarheid voorkomt. Hierdoor verbeterd de veiligheid tijdens het wandelen op plekken waar andere verkeersdeelnemers zijn.

Langer levensduur van andere uitrusting

Een honden regenjas kan andere accessoires zoals harnassen, honden tuigjes, halsbanden en hondenriemen beschermen tegen nat worden. Nat worden zal de kwaliteit van sommige materialen verslechteren.

Mode en stijl

Ten slotte vinden sommige hondenbezitters het gewoon leuk om hun honden in modieuze regenjassen te kleden en hiermee een schattig tintje aan hun uiterlijk toe te voegen.

Comfortabele honden regenjas

Zorg er voor, bij het uitzoeken van een regenjas voor je hond, dat de regenjas goed past en comfortabel is om te dragen. Houd altijd toezicht op jouw hond als hij/zij een kledingstuk draagt en houd rekening met zijn comfort en veiligheid. Meet voor je een honden regenjas gaat kopen jouw hond goed op. De maattabellen vind je bij alle honden regenjassen vermeld.

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Voordelen van een honden regenjas"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hipdogs | De hondenboetiek van Nederland en België
Categorieën
NIEUWHONDENKLEDINGHOND UITLATEN?HONDENMANDENHONDEN TASSENVEILIG IN DE AUTOACCESSOIRESHONDEN VERZORGINGUITVERKOOPCADEAU TIPS SaleMerkenOver onsBLOGKlantenserviceMijn account