EM keramiek kralen in de strijd tegen vlooien en teken?

EM keramiek kralen in de strijd tegen vlooien en teken?

0 reactie minuten lezen

EM keramiek tegen vlooien en teken op jouw hond

EM staat voor Effectieve Micro-organismen.

EM bevat verschillende micro-organismen (zoals bacteriën, schimmels, gisten) die goed naast elkaar kunnen bestaan en van elkaar kunnen profiteren. Ze kunnen oxidatie (aangetast raken door verbinding met zuurstof) verhinderen, verminderen en zelfs ongedaan maken.

Daarnaast hebben deze micro-organismen een positieve magnetische resonantie, die in staat is vitale processen te ondersteunen en negatieve processen om te keren. EM bezit een gunstige trilling die de levenskrachten bevordert en een positieve invloed heeft op alles wat leeft. Water absorbeert deze positieve magnetische trillingen als het in aanraking komt met EM en is in staat om dit over te dragen op andere substanties.

Waarom EM keramiek in halsbanden

In deze halsbanden wordt gebruik gemaakt van EM-X keramiek kralen (pijpjes / buisjes). Deze kralen bevatten Effectieve Micro-organismen (EM) die zonder toegang van lucht (anaeroob) zijn ingebakken.

Hoe werkt EM-keramiek

In alle biologische systemen zitten opbouwende en afbrekende micro organismen. In de EM-keramiek kralen zitten opbouwende micro organismen, deze micro-organismen zijn meegebakken in de keramische kralen. De organismen helpen om in biologische systemen de positieve micro organismen te ondersteunen en te vermeerderen. Een biologisch systeem is bv. jouw hond of jouw eigen lichaam.

Daarnaast zorgen deze keramiek kralen ervoor dat onze watermoleculen weer in balans komen. Ons lichaam bestaat ongeveer voor 70% uit water. Wanneer onze waterhuishouding niet op orde is, raken we uit balans, kunnen we onrustig worden en zal onze weerstand afnemen.

EM Keramiek heeft een bepaalde resonantie. Na een aantal weken heeft het keramiek zijn frequentie bereikt en gaat het deze frequentie afgeven aan zijn omgeving. Doordat er silicium in de klei meegebakken is, blijft de resonantie voor lange tijd gelijk.

Deze resonantie is niet merkbaar voor huisdieren of mensen, maar teken en vlooien houden er niet van en zullen zich niet snel of veel minder snel (vast) bijten.

Effecten van EM-Keramiek

  • EM-Keramiek brengt de molecuul structuur van onze waterhuishouding in balans.
  • Geeft rust.
  • Verhoogt de weerstand.
  • De resonantie is onaantrekkelijk voor teken en vlooien.

Ontwikkeling van EM Keramiek

EM Keramiek is onderdeel van de EM-technologie. Deze technologie is ontwikkeld door prof. Teruo Higa en gebaseerd op verschillende het principes. Een belangrijk onderdeel van zijn theorie is het overdragen van informatie en energie door resonantie.

Silicium en klei als basismateriaal voor EM keramiek

Higa stelt dat een stof die intensief met een bepaalde frequentie in contact komt gedurende lange tijd als zodanig herkenbaar blijft. Een materiaal dat heel goed een ontvangen frequentie (en daardoor informatie) kan vasthouden is silicium. Het wordt daarom o.a. gebruikt in computers. De processoren van onze computers bestaan uit chips die silicium als basismateriaal bevatten. Silicium is een belangrijk bestanddeel van klei.

Informatie die in klei is opgeslagen wordt hierdoor ook weer afgegeven. Klei kan allerlei frequenties opnemen en weer afgeven. De informatieoverdracht van klei aan haar omgeving is dus wisselend. De reden hiervoor is dat klei een week product is. Maken we echter keramiek van klei (door het te bakken bij hoge temperatuur) dan wordt het star en houdt het haar vorm en daardoor de informatie veel beter vast. Het geeft dan zowel qua vorm als informatie een afdruk aan haar omgeving.

Daarom liet Higa klei met EM fermenteren en vervolgens tot keramiek bakken bij zeer hoge temperatuur. De informatie (trilling) die door het fermenteren op de klei werd overgebracht blijft hierdoor in de klei aanwezig. De EM-X keramiek werkt dan als een soort katalysator, een stof die de snelheid van een bepaalde reactie beïnvloedt zonder zelf verbruikt te worden. EM Keramiek heeft dus een specifieke trilling en zendt deze trilling uit naar haar omgeving. De omgeving resoneert mee en de herstellende/regenererende kracht van EM doet zijn werk.

Honden worden als het ware beschermd door de gunstige trilling. In de praktijk blijkt dat teken minder voorkomen of zich minder vastbijten in een hond met een EM keramiek in de halsband.

Voordelen van EM keramiek halsband voor jouw hond

  • Het kan helpen met de bescherming tegen teken en vlooien
  • De EM keramiek kan de weerstand van jouw hond verhogen
  • Het verbeterd de kwaliteit van de vacht
  • Het maakt je hond rustiger en meer in balans
  • Duurzaam 

De trilling in de kralen harmonieert met de hond maar de kralen zijn in disharmonie met parasieten als teken en vlooien. Voor de werking van de kralen is echter geen wetenschappelijk bewijs en het resultaat kan per hond verschillen. Het is belangrijk om ook andere factoren zoals voeding, hygiëne en ras in de gaten te houden. Blijf na de wandeling jouw hond altijd controleren op teken!

Bijwerkingen EM keramiek kralen

Sommige honden kunnen gevoelig reageren op de trilling van de kralen. Dit kan zich uiten in sloomheid, lusteloosheid om misselijkheid.

Oorzaak hiervoor kan zijn dat er teveel EM keramiek kralen aan het bandje zitten of de oorzaak kan gevonden worden in een te lage weerstand van de hond. In deze gevallen kan je het bandje afdoen of minder kralen gebruiken.
Jouw hondje kan het bandje kapot bijten of trekken, daar moet je wel goed op letten.

Het bandje mag gewoon nat worden, daarna moet je het wel laten drogen aan de lucht.

Conclusie

Ondanks dat er geen wetenschappelijke onderbouwing is voor de werking van EM keramiek, lijkt het erop dat er niet teveel nadelen aan het gebruik kleven waardoor je het niet zou proberen. Helemaal als je hond niet goed reageert op bijv. chemische anti vlooien- en teken middelen. Een dergelijke hondenhalsband zou dan mogelijk goed van pas komen.

Wij hebben deze EM keramiek bandjes inmiddels natuurlijk getest op onze eigen hondjes. Last van vlooien en teken hadden ze al niet maar wat opvallend is, is de verandering in het gedrag van onze Puck.

Honden halsband met EM Keramiek

Zij is nogal bang aangelegd, hoog sensitief en blaft vaak tegen alles dat beweegt (lees andere hondjes, poezen en mannen). Ze heeft inmiddels 2,5 maanden deze band om en ik moet zeggen dat het opvallend is hoe makkelijk zij zich momenteel laat corrigeren op het blaffen. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar het is mij iets te toevallig. Lekker ondeugend blijft zij natuurlijk wel.....

Bijwerkingen hebben we bij onze beide hondjes niet opgemerkt. Hinder hebben ze niet van de EM keramiek honden halsband.

Het bandje hoeft niet heel strak te zitten, je maakt er immers niet de riem aan vast. Daarnaast moet het bandje ook weer niet zo los zitten dat jouw hond het steeds verliest. Verder is de keuze voor de bandjes best aardig, kleur of minder kleur én als je een beetje creatief bent kan je ze eenvoudig zelf maken. De halsbandjes zijn gemaakt van Paracord, EM keramiek kralen (ongeveer 1 per 5 cm), een stoppertje zodat het halsbandje makkelijk om- en af gaat én een paar leuke kraaltjes voor aan het eind van het bandje. 

 

 

 

 

 

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "EM keramiek kralen in de strijd tegen vlooien en teken?"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hipdogs | De hondenboetiek van Nederland en België
Categorieën
NIEUWHONDENKLEDINGHOND UITLATEN?HONDENMANDENHONDEN TASSENVEILIG IN DE AUTOACCESSOIRESHONDEN VERZORGINGUITVERKOOPCADEAU TIPS SaleMerkenOver onsBLOGKlantenserviceMijn account